TÄHÄN MENNESSÄ TAPAHTUNUT…

Vuoden 2018 proggiksen aihe on Matkalla. Tämän vuoden proggiksessa oppilaat ovat jakautuneet seuraaviin ryhmiin: lavastus ja valaistus, musiikki, puvustus, näyttelijät ja media.

Lavastusryhmä on käynyt kansallisteatterissa ja tällä hetkellä osa on teknisessä työssä tekemässä keskeneräisille portaille päällysteitä. Ryhmä on myös rakentanut akvaariosta sekä näyttelijöistä pienoismalleja. Näiden lisäksi ryhmäläiset ovat tehneet muuta tarpeistoa, esim. happinaamion. Teknisessä työssä päällysteiden lisäksi tehdään suurta hammasharjaa. Kaiken tämän lisäksi ryhmä on harjoitellut valopöydän ja valojen käyttöä.

Musiikkiryhmässä oppilaat ovat jakautunut pienempiin ryhmiin tekemään musiikin eri aihe-alueita. Tänään he alkavat äänittää liikenteen ääniä, esim. yksi ryhmä tekee kummitusmusiikkia, toinen soittaa musiikkia samalla, kun joku lausuu näytelmän vuorosanoja ja kolmas ryhmä tekee biittiä. Lisäksi koko ryhmä harjoittelee koneen käyttöä.

Kuva: Eetu Rissanen

Puvustusryhmä on tutustunut näytelmän hahmoihin ja pohtinut heidän pukeutumistaan. Tänään ryhmäläiset puvustivat näyttelijät ja korjailivat asuja, jos jokin oli vikana. Iltapäivällä he lähtevät maskeerauskouluun oppimaan maskeerausta.

Näyttelijät ovat treenanneet paljon käsikirjoituksen vuorosanoja, näyttelemistä ja tehneet improvisaatioharjoituksia ohjaaja Petteri Hynösen kanssa.

”Näyttelijäryhmä on paras, koska siellä on parhaat tyypit.” – Miitta

Mediaryhmässä osa ryhmäläisistä on ottanut kuvia ja muokannut niitä, ja osa taas on tehnyt valokuvanäyttelyä, blogia, ensi-iltakutsuja, lehdistötiedotetta, proggispalautepohjaa ja tietenkin haastatteluja eri ryhmistä. Aiemmin mediaryhmä on vieraillut myös Ylellä ”Noin viikon studion” nauhoituksissa ja Päivälehden museossa.

Kuva: Saimi Hakala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s