PROGGIKSESTA

Proggis on alkanut ja se on jo suuressa vauhdissa. Kaikki ovat innoissaan ja työn touhuissa. käsikirjoituksia on luettu, ryhmät tietävät missä mennään ja mitä tullaan tekemään. Proggiksen etenemistä kannattaa seurata somessa ja voit olla mukana tässä Suomi-100 teemaisessa projektissa, jota me kahdeksasluokkalaiset yhdessä teemme.

Proggis on Aleksis kiven kahdeksasluokkalaisten yhdessä tekemä jokavuotinen näytelmä. Proggiksen ohjaajana on toiminut jo pitkään Petteri Hynönen, joka kirjoittaa käsikirjoituksen kahdeksasluokkalaisten ideoiden pohjalta. Oppilaat ovat jakautuneet kuuteen eri ryhmään, joissa jokaisessa on omat tehtävänsä. Proggis on oppilaiden ideoima ja toteuttama näytelmä. Proggiksen toteuttaminen on tänä vuonna hankalampaa, koska välineet ovat puutteelliset koulun äskettäisen muuton takia. Proggiksen yhteydessä myydään näytelmän logolla varustettuja t-paitoja, kangaskasseja ja käsiohjelmia, joita kahdeksasluokkalaiset myyvät.

Tämän vuoden proggiksen aiheena on suomalaisuus ja nimenä onkin ”Suomalaiset”. Tarkemmin sanottuna tarinoita, jotka kertovat suomalaisuudesta, suomalaisena olemisesta ja Suomen historiasta. Tarinat ovat tulleet kahdeksasluokkalaisten mieleen ensimmäisenä, kun he ajattelivat suomalaisuutta.

Ryhmien fiilikset ovat epävarmat, osan mielestä käsikirjoitus ei ole kovin lupaava, puvuston vaatteet -ja muut välineet ovat puutteelliset. Monet ovat silti innoissaan proggiksen toteuttamisesta ja odottavat lopputulosta. Kaikki kuitenkin yrittävät parhaansa ja toivoa on, koska yritys kova.

Vanhemmat eivät vielä tiedä paljoa proggiksesta, elleivät he ole nähneet aikaisempia näytelmiä. Vanhemmat, jotka tietävät odottavat innolla proggiksen valmistumista ja haluavat nähdä ryhmien toimintaa välivaiheissa. Halutessaan vanhemmat saavat proggiksesta tietoa Facebookista ja voivatkin seurata etenemistä sieltä.

Ryhmät ovat aloittaneet proggiksen lukemalla ensin ensimmäisen version käsikirjoituksesta. Ryhmissä ideoidaan ja mietitään miten seuraavaksi jatketaan. Ryhmät ovat kaikki päässeet hyvin alkuun.

Proggis opettaa yhteistyön taitoja eri ihmisten kanssa. Jokainen ryhmä oppii jotakin uutta. Kahdeksasluokkalaiset odottavat proggiksesta upeita kokemuksia, joita ei normaalista koulukäynnistä saa ja ainutlaatuiset kokemukset jäävät mieleen. Proggiksesta oppii myös taitoja, joista voi tulevaisuudessa olla hyötyä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s